Produkcja żywności
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Publikacje popularnonaukowe
(2)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(3)
Placówka
Wypożyczalnia dla Dorosłych
(2)
Oddział dla Dzieci
(1)
Autor
Brambilla Francesca (1969- )
(1)
Casali Lisa
(1)
Dürr Julia
(1)
Jonczyk Anita
(1)
Jonczyk Robert
(1)
Moskal Maria
(1)
Serrani Serena
(1)
Temple Nicola
(1)
Tkaczyk-Borówka Edyta
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(3)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Odbiorca
6-8 lat
(1)
Dzieci
(1)
Temat
Kobieta
(1151)
Przyjaźń
(1020)
Rodzina
(843)
Tajemnica
(625)
Śledztwo i dochodzenie
(571)
Produkcja żywności
(-)
Miłość
(544)
Zwierzęta
(477)
Dziewczęta
(427)
Zabójstwo
(410)
Relacje międzyludzkie
(407)
Rodzeństwo
(369)
Powieść angielska
(366)
Magia
(364)
Nastolatki
(364)
Powieść amerykańska
(327)
Uczniowie
(322)
II wojna światowa (1939-1945)
(308)
Policjanci
(302)
Życie codzienne
(296)
Psy
(285)
Uczucia
(256)
Powieść polska
(255)
Dzieci
(254)
Ludzie a zwierzęta
(247)
Osoby zaginione
(224)
Sekrety rodzinne
(223)
Koty
(222)
Trudne sytuacje życiowe
(219)
Małżeństwo
(213)
Podróże
(207)
Przestępczość zorganizowana
(195)
Prywatni detektywi
(183)
Relacja romantyczna
(180)
Żydzi
(179)
Wybory życiowe
(175)
Boże Narodzenie
(169)
Matki i córki
(164)
Chłopcy
(162)
Dziennikarze
(161)
Wakacje
(157)
Powieść francuska
(149)
Uprowadzenie
(143)
Poszukiwania zaginionych
(140)
Film fabularny
(138)
Dziadkowie i wnuki
(136)
Zakochanie
(133)
Opowiadanie dziecięce polskie
(131)
Ojcowie i córki
(130)
Zemsta
(130)
Dziecko
(129)
Pisarze polscy
(125)
Kradzież
(124)
Seryjni zabójcy
(117)
Detektywi amatorzy
(116)
Adaptacja filmowa
(115)
Humor
(115)
Czarownice i czarownicy
(113)
Stworzenia fantastyczne
(112)
Walka dobra ze złem
(112)
Arystokracja
(111)
Pisarze
(109)
Poezja polska
(109)
Potwory
(107)
Film dla dzieci i młodzieży
(105)
Samorealizacja
(105)
Władcy
(103)
Ludzie bogaci
(102)
Opowiadanie polskie
(102)
Duchy
(101)
Krainy i światy fikcyjne
(100)
Polacy za granicą
(100)
Literatura dziecięca polska
(99)
Język polski
(98)
Dinozaury
(95)
Dojrzewanie
(94)
Mężczyzna
(94)
Smoki (stworzenia fantastyczne)
(94)
Lekarze
(93)
Marzenia
(92)
Obyczaje i zwyczaje
(92)
Aktorzy polscy
(91)
Superbohaterowie
(91)
Wsie
(90)
Powieść rosyjska
(89)
Wychowanie w rodzinie
(89)
Film amerykański
(88)
Osoby w wieku starszym
(88)
Podróże w czasie
(88)
Historia
(87)
Samotność
(87)
Las
(86)
Powieść niemiecka
(86)
Przyroda
(85)
Opieka nad zwierzętami
(84)
Politycy
(84)
Spisek
(84)
Ptaki
(83)
Szczęście
(83)
PRL
(82)
Wojna
(82)
Gatunek
Opracowanie
(2)
Książka kucharska
(1)
Poradnik
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Dziedzina i ujęcie
Rolnictwo i leśnictwo
(2)
Kulinaria
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.4 [N] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Obojętnie, czy jemy dużo czy mało, czy chętniej sięgamy po mięso, czy też po warzywa i owoce – ktoś się zajmuje produkcją naszego jedzenia. Ale kto? I gdzie dokładnie?
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Oddział dla Dzieci
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 664 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Seria #Nauka)
Mięso zjedz, ziemniaki zostaw? Niekoniecznie! Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie nie posunęliśmy się za daleko.
Współczesna nauka wypracowała wiele metod przetwórstwa żywności. Wbrew obiegowej opinii pokarmy przetworzone to nie zawsze uzależniające, wywołujące otyłość produkty wielkich koncernów. Biolożka Nicola Temple w zajmujący sposób opisuje, co zawierają gotowe dania, jakimi sposobami opóźnia się psucie warzyw i owoców oraz jakie zastosowanie w przetwórstwie ma nanotechnologia. Wyjaśnia, jak na ewolucję naszych ulubionych pokarmów wpływały interesy koncernów, innowacje, marnotrawstwo, a nawet wojna. Zagląda też w przyszłość, w której konsumujemy steki hodowane w probówkach czy pizzę z drukarki 3D.
Obiektywny i zajmujący przewodnik po pokrętnym świecie przetwórstwa żywności. Od krojonych surowych warzyw i owoców po nanotechnologię, Nicola Temple śmiało stawia czoła problematycznym udogodnieniom. Jeśli chcesz zyskać pojęcie na temat tego, czym współcześnie się żywimy, koniecznie sięgnij po "Najlepiej spożyć przed..."
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 664 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej